Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Паниран зелен фасул с паста патафри

Паниран зелен фасул с паста патафри

Паниран зелен фасул с паста патафри
Снимка: Виктория Панова
1 / 3
07/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Приятна изненада под формата на паниран зелен фасул с паста патафри"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - към 400 г
  • За панировката
  • яйце - 1 бр.
  • газирана вода - 200 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън
  • За соса
  • майонеза - 1
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • чесън
  • копър
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият боб се сварява в подсолена вода за 10-15 минути. Изцежда се от водата.

През това време се прави панировката.

Яйцето се разбива заедно с газираната вода, брашното и подправките.

Зеленият фасул се сипва вътре и се смесва добре с панировката.

В силно загрята мазнина започват да се пускат едно по едно и се пържат до зачервяване.

Майонезата за нашето вкусно мезе се разбърква добре с киселото мляко, подправките, копъра и лимоновия сок.

Сервира се заедно с панирания зелен фасул с паста патафри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: