Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирана риба с паста Патафри

Панирана риба с паста Патафри

Панирана риба с паста Патафри1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Универсална рецепта за панирана риба с паста Патафри, която всеки може да приготви у дома"

Необходими Продукти

  • риба - филе
  • лимони - 1 бр. сока
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За пастата Патафри
  • брашно - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • бира - ½ бутилка
  • сол - на вкус
  • За соса
  • кисели краставички - ½ буркан
  • лук - 1 малка глава, кромид
  • копър - ½ връзка
  • майонеза - 250 г
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на порции, посолете го, прибавете черния пипер, сока от лимона и виното и го оставете да престои 2-3 часа.

През това време разбийте жълтъците с бирата за пастата Патафри, прибавете постепенно брашното при непрекъснато бъркане до получаване на гъста еднородна каша и разбъркайте с белтъците, които предварително сте разбили на твърд сняг, и малко сол.

Отцедете рибата от маринатата, потопете я в готовата панировка и я изпържете до златисто на силен огън.

Смесете майонезата, горчицата, ситно нарязаните лук, копър и краставички, сипете соса за риба в каничка и го поднесете с панираната риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: