Начин на приготвяне
1. Пригответе си малка тенджерка и я сложете на котлона. Сипете в нея прясното мляко и захарта да се варят.
2. Вземете една паничка и разбийте нишестето в малко вода /мляко.
3. След като е започнало да завира млякото, сипете нишестето към него с непрекъснато разбъркване с помощта на ръчна бъркалка.
4. Варете няколко минути до сгъстяване и след това махнете от котлона. Добавете розовата вода и разбъркайте.
5. Изсипете малебито в подходящи малки силиконови формички и оставете настрани, докато се охлади напълно. След това го приберете в хладилника за 30 минути.
6. Преди да сервирате, си пригответе 4 десертни чинийки и обърнете формичките върху тях. Посипете малиновото малеби със сироп от малини и гарнирайте с пресни плодчета малини.
Да ви е сладко!
Коментари