Начин на приготвяне
В купа смесете маята със захарта, налейте топлата вода и добавете 2 с.л. от брашното.
Разбъркайте сместа добре, завийте със стреч фолио и оставете на стайна температура за 15 минути да втаса.
След което прибавете останалото брашно и олиото, замесете меко тесто.
Върху поръсен с брашно плот разточете кора с дебелина 0.5 см. С помощта на чаша изрежете поничките (премахнете изрезките) и завийте за 30 минути да втасат.
Нагрейте доста олио (поничките трябва да плуват в него при пържене), намалете котлона на слаб огън и започнете пърженето от двете страни до златисто кафяв цвят.
Готовите лесни понички подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от поничките.
Смесете пудра захар с пакетче ванилия и поръсете лесните и икономични понички.
Коментари