Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Френски ванилови понички с глазура

Френски ванилови понички с глазура

Френски ванилови понички с глазура
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Ако някога разкрием как французойките хапват такива вкусотии, а запазват елегантните си фигури, ще бъдем най-щастливите хора на света"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - 10 г суха
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • пудра захар - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 600 г
  • ванилов екстракт
  • олио - за пържене
  • За глазурата
  • пудра захар - 70 г
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото мляко. Пресейте брашното и добавете шупналата мая, заедно с млякото, яйцата, солта, пудрата захар и ванилията.

Замесете меко тесто. Покрийте тестото с фолио и го оставете на топло да втаса.

Когато тестото удвои обема си, го разделете на топки. Разточете всяка топка на кора с дебелина около 1 см.

С помощта на ринг изрежете кръгчета. Може да изрежете в средата и с по-малък ринг, за да се получи дупчица.

Загрейте олиото. Може да пържите и във фритюрник. Изпържете поничките до златисто.

Готовите понички отцедете върху домакинска хартия.

Направете глазура, като прибавите пудрата захар към сока от лимон и разбъркайте.

Намажете поничките с глазура.

Френските ванилови понички с глазура са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: