Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Лесни и икономични ванилови понички

Лесни и икономични ванилови понички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лесни и икономични ванилови понички
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25
"Лесни понички с продукти, които се намират във всяка кухня"

Необходими Продукти

  • мая - 11 г суха
  • захар - 2 с.л.
  • топла вода - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - ¾ ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете маята със захарта, налейте топлата вода и добавете 2 с.л. от брашното.

Разбъркайте сместа добре, завийте със стреч фолио и оставете на стайна температура за 15 минути да втаса.

След което прибавете останалото брашно и олиото, замесете меко тесто.

Върху поръсен с брашно плот разточете кора с дебелина 0.5 см. С помощта на чаша изрежете поничките (премахнете изрезките) и завийте за 30 минути да втасат.

Нагрейте доста олио (поничките трябва да плуват в него при пържене), намалете котлона на слаб огън и започнете пърженето от двете страни до златисто кафяв цвят.

Готовите лесни понички подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от поничките.

Смесете пудра захар с пакетче ванилия и поръсете лесните и икономични понички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Изглеждат много апетитни
11.06.2020 17:16