Начин на приготвяне
В топлата вода разтваряме содата. Наливаме в дълбока купа и добавяме ябълковия оцет, за да шупне содата.
След това сипваме кафява кристална захар, какао на прах и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).
Разбърквайки с телена сладкарска бъркалка, прибавяме, за да сгъси сместа фин царевичен грис, пълнозърнесто брашно, царевично брашно.
След като съставките се смесят добре, оставяме сместа за нашите постни кексчета за малко (за да набъбне гриса), а през това време намазваме формите за кексчета с шарлан.
Използваме 6 средно големи квадратни формички за кексчета, всяка от които се равнява по размер на приблизително две малки кръгли формички за мъфини.
Разпределяме сместа за брауни кексчетата във формите и поръсваме всяко отгоре с малко сусам. Печем на 180 градуса за около 20 минути. И лесните веган кексчета са готови!
Постни брауни кексчета със сусам – пухкави и нежни на сладост!
Чудно Вкусно!
Коментари