Начин на приготвяне
За приготвянето на класическите палачинки са ви необходими малко продукти и много добро настроение!
В брашното добавяте прясно мляко, докато не видите, че се е получила еднородна смес (ако млякото не ви стигне, може да добавите малко вода).
После добавете яйцата, захарта, солта и пакетчетата ванилия. Разбъркайте добре и се уверете, че сместа за палачинките е хомогенна.
Намажете тигана с масло или олио (по избор) и започнете да сипвате от сместа с черпак.
След това заграбете малко с черпака и я изсипете обратно при останалата смес, от която ще приготвите пухкавите палачинки.
Повторете този процес няколко пъти, по този начин влиза въздух в сместа и палачинката става, повярвайте ми, неколкократно по-вкусна. С една дума - ще разберете защо това са перфектните класически палачинки!
Коментари