Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Моите панирани ябълки за уиски

Моите панирани ябълки за уиски

Моите панирани ябълки за уиски
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Сипете си едно голямо, защото тези страхотни панирани ябълки имат нужда от питие"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко
  • царевично нишесте - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибирайки се късно, реших да си направя нещо бързичко - панирани ябълки за уиски.

Обелих 2 ябълки, изтърбуших ги (с уред за махане на семки на ябълки) и ги нарязах на шайби.

Направих панировка от разбито яйце със захар, малко прясно мляко, 1 пакетче царевично нишесте, 1 к.л бакпулвер и 1 ванилия.

Всяко кръгче ябълка овалях в панировката и изпържих в сгорещено олио.

Сервирах моите панирани ябълки с пудра захар и канела!

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: