Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците. Смесете жълтъците с бирата и разбийте добре, след което разбъркайте и с брашното.
Разбийте белтъците, като малко преди да са напълно разбити, добавете захарта и продължете разбиването, докато станат на сняг. Смесете ги внимателно с жълтъците.
Обелете ябълките и без да ги режете, издълбайте с ножче вътрешността със семките. Нарежете ги на кръгчета с дебелина 1 см. Потапяйте парчетата плод в панировката и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина от двете страни, докато добият апетитен и златист цвят.
Готовите ябълки отцеждайте върху кухненска хартия. Слагайте ябълките в подходящи чинии и в средата на всяка сложете по смокиня. Залейте с малко сироп от сладкото и поднесете.