Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с кокос и шоколад

Бисквитена торта с кокос и шоколад

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Бисквитена торта с кокос и шоколад
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
17/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • какаови бисквити - 400 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • царевично нишесте - 60 г
  • захар - 5 с.л.
  • шоколад с кокосов - 90 г крем Рошен
  • кокосови стърготини - 20 г
  • шоколадови пръчици - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме крема за тортата, като затопляме 650 мл мляко и към него добавяме захарта и кокосовите стърготини.

В останалото мляко разтваряме нишестето и когато млякото на котлона заври, към него изсипваме царевичното нишесте.

Бъркаме крема, докато се сгъсти, и започне да залепва за дъното.

Сваляме от огъня и добавяме шоколада.

Разбъркваме, докато шоколадът се разтопи от горещината на крема.

Във форма за торта с диаметър 25 см подреждаме половината бисквити и ги покриваме с половината крем.

Подреждаме бисквити по стените на формата, докато я обиколим отвсякъде. Останалите бисквити подреждаме отгоре за втори блат.

Изсипваме останалия крем и заглаждаме.

Оставяме домашната бисквитена торта за кратко да се охлади кремът и след това поръсваме с шоколадови пръчици.

Прибираме бисквитената торта с кокос и шоколад в хладилник за час-два, докато кремът се стегне и бисквитите се напоят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: