Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите в блендер, ако нямате може с точилка в найлонов плик.
Разтопяваме кравето масло на водна баня, ако искате по-бързо да стане може и в микровълнова фурна.
Замесваме тесто от бисквитите и маслото и с лъжица го заглаждаме във форма с махащо се дъно. Слагаме в хладилник за да стегне.
През това време правим крема. В купа разбиваме сладкарската сметана на сняг, в друга купа разбиваме със миксер заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар, много добре.
Добавяме сладкарската сметаната към сместа със заквасената сметана и ги объркваме добре задължително с шпатула, за да остане сместа пухкава.
Вадим от хладилника бисквитеното тесто и разстиламе смета внимателно. Заглаждаме добре и оставяме да се охлади за 6 часа в хладилник.
След като се е охладило и стегнало, намазваме с конфитюра, като предварително го разбъркваме с вилица.
Този чийзкейк е балансиран от към сладост, но е доста тежък.