Начин на приготвяне
Разделят се белтъците от жълтъците.
Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, добавят се олиото и прясното мляко. След това по малко се добавя брашното с бакпулвера и ванилията.
Белтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар на сняг и после се добавят малко по малко към брашнената смес, като се разбъркват с шпатула.
Готовата смес се разделя на две и към едната се добавя какао.
Сипваме в намазнена и набрашнена форма сместа като редуваме бяла и кафява.
Кексът се пече в загрята фурна на 170 градуса горно и долно с вентилатор около 45 мин.
Поръсваме с пудра захар и нашият лесен кекс с ягоди и шоколад е готов за консумация.
Източник: Malina Spasova - Кулинарна мрежа