Начин на приготвяне
Настържете ябълките на едро ренде. Полейте ги с малко прясно изцеден сок от лимон и разбъркайте. Добавете и ароматите.
Покрийте тавата на фурната с хартия за печене и я намажете с малко разтопено кокосово масло или олио.
Разпределете на тънък слой равномерно ябълките и поръсете с орехите.
В купа разбийте яйцата и захарта за няколко минути, до образуване на пухкав крем.
Прибавете брашното и бакпулвера, като бъркате с шпатула.
Разпределете тази смес върху ябълките. Поръсете останалите орехи и кокосовите стърготини и сложете есенният сладкиш да се пече в загрята фурна на 180°С за 20-25 минути до суха клечка.
След изпичане обърнете сладкиша с ябълки върху чиста кърпа и го навийте на сладко домашно руло, докато е още топъл.
Коментари