Начин на приготвяне
Чукват се яйцата. Разделят се белтъците и жълтъците. Белтъците се слагат в голяма купа. Разбиват се на сняг, като се добавят 3 с.л. захар по време на бъркането.
Жълтъците се разбиват до побеляване с 6 с.л. захар. Добавя се олиото. Постепенно се добавя брашното. Разбива се.
Към сместа с жълтъци се добавят разбитите белтъци. Разбива се до хомогенна смес. Подготвя се тава с хартия за печене и се подмазва.
Изсипва се сместа. Пече се в загрята на 250°C фурна около 10 минути. Важно е да не се препича. Цветът трябва да бъде леко розов.
Сладкото се пасира. Докато е топъл блатът, се обръща върху влажен тензух. Маже се равномерно със сладкото от ябълки.
Навива се, като се повдига тензухът. Рулото се поръсва с пудра захар с помощта на цедка.