Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Пухкаво икономично домашно руло

Пухкаво икономично домашно руло

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пухкаво икономично домашно руло
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Страхотно руло в икономичен вариант - любима рецепта на практичните домакини"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 9 с.л.
  • сладко от ябълки - 300 г
  • олио - 1 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукват се яйцата. Разделят се белтъците и жълтъците. Белтъците се слагат в голяма купа. Разбиват се на сняг, като се добавят 3 с.л. захар по време на бъркането.

Жълтъците се разбиват до побеляване с 6 с.л. захар. Добавя се олиото. Постепенно се добавя брашното. Разбива се.

Към сместа с жълтъци се добавят разбитите белтъци. Разбива се до хомогенна смес. Подготвя се тава с хартия за печене и се подмазва.

Изсипва се сместа. Пече се в загрята на 250°C фурна около 10 минути. Важно е да не се препича. Цветът трябва да бъде леко розов.

Сладкото се пасира. Докато е топъл блатът, се обръща върху влажен тензух. Маже се равномерно със сладкото от ябълки.

Навива се, като се повдига тензухът. Рулото се поръсва с пудра захар с помощта на цедка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: