Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Беларуско руло с ябълки и стафиди

Беларуско руло с ябълки и стафиди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Беларуско руло с ябълки и стафиди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • вода - 50 мл
  • яйца - 2 бр.
  • за плънката
  • ябълки - 200 г
  • захар - 200 г
  • канела - 1 ч.л.
  • стафиди - 100 г
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с водата и яйцата и се замесва тесто. Разточва се тънко.

Ябълките се обелват, нарязват се на ситно, смесват се със захарта, стафидите и канелата. Плънката се слага в средата на тестото и то се завива на руло.

Слага се в намазана с мазнина тава и се пече на 180 градуса около час. Поръсва се с пудра захар, докато е горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Андрей
Андрей
...и в интерес на истината очаквах да е по-хубаво.
20.09.2015 20:04
Андрей
Андрей
Много му е 1 час според мен. При мен стана готово още на 40 мин.
19.09.2015 22:22