Начин на приготвяне
Много лесно и чудно руло за десерт или за хапване по всяко време на деня.
Как да го приготвим?
За пълнежа: Първо, настъргваме плодовете на едро ренде, смесваме ги със лимоновия сок, захарта, канелата. Мажем леко с меко масло един лист хартия за печене, постлан в тавата на фурната и отгоре разпределяме плодовия пълнеж.
Приготвяме си тестото за рулото, като разбиваме яйцата със захарта, след това добавяме ванилия, следва бакпулвер, с негова помощ захарта се топи бързо и не се налага да се разбиват дълго яйцата.
След това слагаме брашното и бъркаме. Готовото тесто изсипваме върху плодовете, ако се налага заравняваме. Печем в предварително загрята на 180 °C фурна. При мен около 15/20 минути до суха клечка и приятен загар.
Изваждаме готовия пандишпан, което ухае вълшебно.
И за мен следва най-трудната част. Да го прехвърлим върху хартия за печене, поръсена с пудра захар, трябва да го обърнем върху нея, в снимките съм показала подробно.
Навиваме го топло и го оставяме с хартията, а аз под нея бях сложила и кърпа, завих го и с нея и го оставих да се охлади.
След това го развих и отново поръсих обилно със пудра захар. Сложих пълнежа и завих финално сладкото руло с ябълки и дюли.