Желиран таратор

Желиран таратор

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
557
4k
1k
2k
Желиран таратор
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
20/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"На това му викаме изкуство в чиния - желиран таратор"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се класически таратор и на всеки 400 г кисело мляко се слагат 10 г желатин (в случай че приготвяте по-голямо количество).

Желатинът предварително се накисва в студена вода /ако е на прах, набъбва, ако е на листа, те омекват/.

Затопля се 1 к.ч. вода и желатинът се разтваря в нея.

След това се смесва с готовия таратор.

Сипва се в подходяща форма и желираният таратор се слага на студено в хладилника.

При поднасяне се обръща и се вади от формата.

Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: