Желиран таратор

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
408
3k
932
1k
20/06/2020
"На това му викаме изкуство в чиния - желиран таратор "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества
Таратор

Начин на приготвяне

Прави се класически таратор и на всеки 400 г кисело мляко се слагат 10 г желатин (в случай че приготвяте по-голямо количество).

Желатинът предварително се накисва в студена вода /ако е на прах, набъбва, ако е на листа, те омекват/.

Затопля се 1 к.ч. вода и желатинът се разтваря в нея.

След това се смесва с готовия таратор.

Сипва се в подходяща форма и желираният таратор се слага на студено в хладилника.

При поднасяне се обръща и се вади от формата.

Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа

Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра-15%
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра
4.93 лв.
4.20 лв.
Виж ››

Удобно пластмасова кутия за съхранение на храна, която е задължителна за всяко семейство и всеки дом.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар