Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Донътс с течен шоколад

Донътс с течен шоколад

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Донътс с течен шоколад
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
21/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Донъти с течен шоколад можем да хапваме всеки ден, макар талията да е на друго мнение"

Необходими Продукти

  • брашно - 320 г
  • суха мая - 1 пакет
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 125 мл
  • масло - 45 г
  • захар - 30 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • течен шоколад - 200 г
  • захарни пръчици
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се стопля в микровълновата. Към него се добавят маята и 1 лъжица от захарта. Разбърква се и се оставя да шупне.

Брашното се пресява в голяма купа. Към него се прибавя останалата захар и солта. Разбърква се. Маслото се разтапя.

Добавя се. Добавят се ванилията и яйцето. Всичко се разбърква с лъжица. Добавя се шупналото мляко с мая. Разбърква се.

Замесва се тесто. Оставя се в купата и се покрива с кърпа.

Оставя се на топло за около час, за да втаса тестото.

Тестото се разточва и с тънкостенна чаша се изрязват кръгчета. В средата им се изрязват по-малки кръгчета, за да получим формата на класическите донътс.

Когато подготвим цялото тесто го оставяме да почине няколко минути, като през това време слагаме олиото да загрее. Използва се касерола с повечко олио, като не се загрява на най-силната степен, за да се изпържват по-златисти.

Поничките се пържат и от двете страни. Изкарват се върху кухненска хартия.

Течния шоколад се слага в малка купичка и се пуска за малко в микровълновата да се отпусне. Половината поничка се потапя в шоколада и се поръсва с захарни пръчици. Оставете малко да се охладят и нападайте донътите с течен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: