Начин на приготвяне
Млякото се стопля в микровълновата. Към него се добавят маята и 1 лъжица от захарта. Разбърква се и се оставя да шупне.
Брашното се пресява в голяма купа. Към него се прибавя останалата захар и солта. Разбърква се. Маслото се разтапя.
Добавя се. Добавят се ванилията и яйцето. Всичко се разбърква с лъжица. Добавя се шупналото мляко с мая. Разбърква се.
Замесва се тесто. Оставя се в купата и се покрива с кърпа.
Оставя се на топло за около час, за да втаса тестото.
Тестото се разточва и с тънкостенна чаша се изрязват кръгчета. В средата им се изрязват по-малки кръгчета, за да получим формата на класическите донътс.
Когато подготвим цялото тесто го оставяме да почине няколко минути, като през това време слагаме олиото да загрее. Използва се касерола с повечко олио, като не се загрява на най-силната степен, за да се изпържват по-златисти.
Поничките се пържат и от двете страни. Изкарват се върху кухненска хартия.
Течния шоколад се слага в малка купичка и се пуска за малко в микровълновата да се отпусне. Половината поничка се потапя в шоколада и се поръсва с захарни пръчици. Оставете малко да се охладят и нападайте донътите с течен шоколад.