Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с малини и бял шоколад

Сладкиш с малини и бял шоколад

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Сладкиш с малини и бял шоколад
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Знаем, че искате да опитате от сладкиша с малини и бял шоколад, заповядайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч
  • брашно - 30 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • краве масло - 5 с.л.
  • малини - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера.

Яйцата се разбиват със захарта, докато увеличат обема си.

След като сте ги разбили, прибавете постепенно, като не спирате да разбивате, брашното с бакпулвера.

Белият шоколад се разтапя на водна баня.

Към разтопения бял шоколад се прибавя разтопеното краве масло. Разбърква се до получаването на хомогенна смес.

След това изсипете шоколадовата смес към яйчната смес. Разбъркайте.

Тавата, в която ще го печете кекса, застелете с хартия за печене.

Върху нея изсипете сместа за сладкиша с малини. Върху тази смес наредете малините и леко ги натиснете към дъното.

Печете сладкиша с малини и бял шоколад в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: