Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Билкови крилца с картофи и гъби

Билкови крилца с картофи и гъби

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Билкови крилца с картофи и гъби
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
26/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Ароматни и апетитни билкови крилца с картофи и гъби"

Необходими Продукти

  • крилца - 15 броя
  • картофи - 2 кг
  • печурки - 250 г
  • краве масло - 100 г
  • билкова марината
  • брашно - 1 с.л.
  • естрагон - 6 стръка (пресен)
  • медена горчица - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сладък червен пипер - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • куркума - 1 ч.л.
  • хималайска сол - на вкус (с босилек)
  • чеснов пипер - 1 ч.л.
  • лимонова бира - 200мл
  • зехтин - 5 с.л.
  • пресни билки - стръкове мащерка, розмарин и естрагон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата почистете от излишните мазнини, кожи и шипове с помощта на домакинска ножица. Измийте ги, подсушете и сложете в подходящ дълбок съд .

Заемете се с приготвянето на маринатата. Три от стръковете естрагон накъсайте и сложете в блендер или в купата на пасатора. Прибавете всички описани продукти, пасирайте или блендирайте. Залейте с ароматната марината крилцата и оставете за нощ в хладилник .

Картофите обелете и нарежете на парчета по желание, гъбите също обелете и нарежета на четвъртинки.

Намазнете обла тава, като на дъното разположете другите стръкове естрагон. Отгоре подредете картофите и гъбите, а върху тях вече маринованите крилца.

Полейте с маринатата. Накъсайте мащерката и сложете стръкче розмарин в ястието. Завийте тавата с фолио и печете час. Отстранете фолиото и допечете до желания от вас загар на крилцата.

Насладете се и ще си оближете пръстите от вкусотия! Наздраве!

Билковите крилца с картофи и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: