Начин на приготвяне
Крилцата почистете от излишните мазнини, кожи и шипове с помощта на домакинска ножица. Измийте ги, подсушете и сложете в подходящ дълбок съд .
Заемете се с приготвянето на маринатата. Три от стръковете естрагон накъсайте и сложете в блендер или в купата на пасатора. Прибавете всички описани продукти, пасирайте или блендирайте. Залейте с ароматната марината крилцата и оставете за нощ в хладилник .
Картофите обелете и нарежете на парчета по желание, гъбите също обелете и нарежета на четвъртинки.
Намазнете обла тава, като на дъното разположете другите стръкове естрагон. Отгоре подредете картофите и гъбите, а върху тях вече маринованите крилца.
Полейте с маринатата. Накъсайте мащерката и сложете стръкче розмарин в ястието. Завийте тавата с фолио и печете час. Отстранете фолиото и допечете до желания от вас загар на крилцата.
Насладете се и ще си оближете пръстите от вкусотия! Наздраве!
Билковите крилца с картофи и гъби са готови.