Начин на приготвяне
Може да си направим домашно овесено мляко, като накиснем ½ ч.ч. фини овесени ядки в 2 ч.ч. студена вода за около 15 минутки и след това смиламе в блендер и прецеждаме през голяма цедка.
По желание може и да не го прецеждаме и така ще има едри частици от овесените ядки, но те са полезни и съдържат фибри :)
В каната на блендер сипваме всички съставки – банан, сусамов тахан, кафява кристална захар на вкус, какао и половината овесено мляко.
Смиламе няколко пъти – до фина хомогенна течност, като всеки път доливаме още от овесеното мляко до постигане на желаната гъстота на полезния шейк.
И полезната напитка е готова! Наливаме в стъклени прозрачни чаши и поднасяме прясно приготвено.
Страхотен какаов шейк – здравословен и вкусен – любим на малки и големи!
Чудно Вкусно!