Начин на приготвяне
Настъргват се морковите. Най-добре е да ги сложите в блендер, за да ги направи на мини кубчета. После ги овкусявате с канелата, сухия джинджифил и индийското орехче, както ви е по вкуса.
В дълбока купа разбивате яйцата със захарта до пухкав крем. Добавяте ванилията, млякото и олиото.
В друга купа пресявате брашното с един бакпулвер и го прехвърляте в сместа с яйцата.
Добавяте и морковите. Преценявате сместа дали е много рядка. Трябва да е умерено гъста. Не прекалено, за да може кексът да е сочен, а не прекалено тестен.
Прехвърляте го в малка тавичка (ако е кръгла - 23 см, ако е квадрат - 22 см) и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 мин. Проверявате с клечка готовността му.
Кремът става лесно, но маслото трябва да е много меко. Разбивате го или на ръка с бъркалка или с миксер, заедно с крема сиренето, захарта, меда и ванилията.
Като изстине добре кексът се намазва отгоре с глазурата и се остава да стегне за около час в хладилника.
Украсата е от бейби моркови, които може да задушите в захарен сироп за 10 мин. или просто ги сварете леко да омекнат. После ги нарежете по дължина и ги сложете отгоре на тортата. Добавете зеленина.
Това е оригинална рецепта за морковен кейк. Става чуден. Да ви е сладко !