Манатарки в бирено тесто

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
241
1k
563
194
1
30/06/2020
"Предястие от манатарки, след което просто поглеждаме жално към домакина, питайки за още "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези панирани гъби манатарките се почистват, долната част на пънчето се изрязва, измиват се и се подсушават.

Нарязват се на парчета.

Приготвя се гъсто тесто от яйцата, бирата и брашното, посолява се достатъчно на вкус.

Парчетата гъби се потапят в тестото и се изпържват в не много вряло олио до златисто.

След приготвяне вкусното мезе се поднася още топло.

Поръсете манатарки в бирено тесто с магданоз и соев сос.

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
5.49 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар