Славееви гнезда (Bülbül yuvasi, Kus yuvasi)

30/06/2020
"Не знаем художник или кулинар е изобретил този вариант на кадаиф, но е страхотен "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се разтопява. Излива се върху кадаифа и с помощта на ръце хубаво се омаслява.

Взема се малко от кадаифа и се навива на пръста. Поставя се в силиконова форма за мъфини, като се придава форма на гнездо.

Ядките се натрошават на едро. В средата на гнездото се поставя от ядките.

Пекат се на 180 градуса до зачервяване.

Оставят се да изстинат във формичките.

Захарта се залива с водата и се вари гъст сироп. Прибавят се солта, настърганата лимонова кора и лимоновият сок.

Сиропът се оставя да изстине.

Славеевите гнезда се заливат с 2-3 с. л. от сиропа.

Получават се хрупкави и напоени със сироп много вкусни Славееви гнезда.

Да ви е сладко с този уникален турски десерт!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар