Оризови гнезда

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Оризови гнезда
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Гнезда, но от ориз - вкусно и ефектно"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • кренвирш - 1 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчуците и кренвирша на дребни кубчета. Загряваме олиото в тиган и запържваме последователно лука и чушките за по 2-3 минути.

Добавяме домата и щом си пусне течноста прибавяме и кренвирша. Когато той леко се запържи добавяме и ориза. Отново запържваме за кратко.

След това наливаме вода (2 ч.ч.), овкусяваме със сол и чубрица (на вкус) и оставяме на среден огън да къкри докато водата бъде поета от ориза и той стане готов.

Когато оризът е готов го снемаме от котлона и още горещ го разпределяме на топки в 6 чинии.

В средата на всяка топка ориз правим нещо като кладенче в което чукваме по 1 яйце ( внимаваме да не избяга от гнездото).

Така оформените гнезда слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.

Оризовите гнезда са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: