Начин на приготвяне
Солени пълнени палачинки за любителите на рецептите без месо.
За палачинките:
Яйцата се разбъркват на пяна.
Прибавя се прясното мляко и брашното.
Разбърква се на каша.
Сместа се разделя на 8 части.
От всяка част се опържва палачинка в масло. Трябва да се сполучат 8 класически палачинки.
За плънката:
Гъбите се измиват много добре и се обелват.
Нарязват се на ситно и се слагат в тиган с масло, за да се запържват.
След като са почти готови, се прибавя сушеният лук.
Пърженето продължава 5 мин.
Прибавя се черен пипер и сол.
Разбърква се много добре.
Прибавят се яйцата и се разбърква много добре.
Пържи се 5 мин. и се оставя да се охлади.
Във всяка палачинка се поставят гъбите с яйцата, към палачинка се завива на пакет.
Завитата палачинка се панира, като първо се потапя в яйце, после в галетата и пак в яйце.
Панира се в сгорещено олио. По същия начин се приготвят всички палачинкови пакетчета.
Остава ни само да се насладим на нашите Солени палачинки с гъбена плънка.