Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Солени палачинки с гъбена плънка

Солени палачинки с гъбена плънка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Солени палачинки с гъбена плънка
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Апетитната гъбена плънка прави солените палачинки невероятни"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 120 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло
  • За плънката
  • масло - 70 г
  • гъби - 250 г
  • сушен лук - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • За паниривката
  • яйца - 3 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солени пълнени палачинки за любителите на рецептите без месо.

За палачинките:

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се прясното мляко и брашното.

Разбърква се на каша.

Сместа се разделя на 8 части.

От всяка част се опържва палачинка в масло. Трябва да се сполучат 8 класически палачинки.

За плънката:

Гъбите се измиват много добре и се обелват.

Нарязват се на ситно и се слагат в тиган с масло, за да се запържват.

След като са почти готови, се прибавя сушеният лук.

Пърженето продължава 5 мин.

Прибавя се черен пипер и сол.

Разбърква се много добре.

Прибавят се яйцата и се разбърква много добре.

Пържи се 5 мин. и се оставя да се охлади.

Във всяка палачинка се поставят гъбите с яйцата, към палачинка се завива на пакет.

Завитата палачинка се панира, като първо се потапя в яйце, после в галетата и пак в яйце.

Панира се в сгорещено олио. По същия начин се приготвят всички палачинкови пакетчета.

Остава ни само да се насладим на нашите Солени палачинки с гъбена плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: