Начин на приготвяне
Пригответе плънката за солените палачинки.
Загрейте олиото и задушете нарязания на ситно лук. Прибавете нарязаните гъби и гответе, докато течността се изпари.
Добаете сол, черен пипер и сиренето, разбъркайте добре и махнете от котлона.
За палачинките разбийте с телена бъркалка яйца, солта и захарта.
Сипете млякото и постепенно добавете брашното с бакпулвера, като бъркате непрекъснато.
Настържете сиренето на ситно ренде, изсипете го в тестото и разбъркайте.
Добавете малко вода, ако тестото стане много гъсто.
Печете палачинки от двете страни в загрят тиган, намазан леко с масло.
Напълнете палачинките с гъбената плънка и ги навийте на рулца или ги загърнете като пликчета.
Пълнените солени палачинки са много вкусни.