Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Пълнени солени палачинки

Пълнени солени палачинки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5317k2k1
Пълнени солени палачинки
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Пълнените солени палачинки с гъбена плънка са много вкусни и идеалната закуска за шампиони"

Необходими Продукти

  • палачинки
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • твърдо сирене - 150 г
  • олио - около 2 с.л.
  • плънка
  • печурки - 500 г
  • лук - 2 глави
  • крема сирене - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе плънката за солените палачинки.

Загрейте олиото и задушете нарязания на ситно лук. Прибавете нарязаните гъби и гответе, докато течността се изпари.

Добаете сол, черен пипер и сиренето, разбъркайте добре и махнете от котлона.

За палачинките разбийте с телена бъркалка яйца, солта и захарта.

Сипете млякото и постепенно добавете брашното с бакпулвера, като бъркате непрекъснато.

Настържете сиренето на ситно ренде, изсипете го в тестото и разбъркайте.

Добавете малко вода, ако тестото стане много гъсто.

Печете палачинки от двете страни в загрят тиган, намазан леко с масло.

Напълнете палачинките с гъбената плънка и ги навийте на рулца или ги загърнете като пликчета.

Пълнените солени палачинки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: