Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата на ръка.
Затопляме млякото и водата в общ съд.
Сипваме 1/4 от тази смес при яйцата, добавяме 1 ч.ч. брашно и продължаваме да разбиваме.
Сипваме солта, захарта и бакпулвера.
След това добавяме останалата течност и останалото брашно. Продължаваме с разбиването до еднородна палачинкова смес.
Изпичаме дебелички палачинки от нея в намазан с малко олио тефлонов тиган.
Върху всяка палачинка поставяме по парче чедър и парче шунка и навиваме.
Сипваме около 1 ч.л. олио в тигана и запържваме навитите солени палачинки за по 20-30 секунди от всяка страна.
Сервираме готовите пържени солени палачинки веднага.