Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържени дребни костурчета

Пържени дребни костурчета

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Пържени дребни костурчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • костур - 50 г, дребен 10 - 12 см.
  • лимони - 1 бр.
  • пшенично брашно - 2/3 супена лъжица
  • царевично брашно - 1 чаена лъжица
  • лук - половин глава
  • чесън - 3 средно големи скилидки
  • кашкавал - 10 г
  • олио
  • черен пипер - млян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Костурчетата се изчистват, като им се маха горната костна перка, малки са, затова може да не се дерат, А и така си запазват подкожната мазнина. Аз махам и рибените глави. Предпочитам да станат като малки хрупкави рибни хапки, затова филетирам рибките по гръбначната кост.

След това костурите се овалват в смес от двете вида брашна, настърган на дребно половин глава бял лук и 10-те г кашкавал, пресовани три броя скилидки чесън, една чаена лъжица олио, сока от един изцеден лимон, щипка майорана и черен пипер и сол на вкус. Всичко това се поставя във фризера за 5 минути.

Накрая се изпържват в тигана със загрятото олио и са готови.

Пържени дребни костурчета са вкусно бирено мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: