Начин на приготвяне
С тел или вилица разбиваме яйцата с олиото и захарта.
Разбиваме киселото мляко със содата и ги прибавяме към яйчената смес.
С поръсване през сито добавяме брашното и замесваме средно твърдо тесто, което месим около 10 минути, докато в тестото започнат да се образуват мехури.
Полученото тесто разделяме на 6 топки и ги оставяме настрани за 15 минути, след което разточваме всяка топка на кора с дебелина 5 мм.
Всяка кора нарязваме на лентички, които изпържваме в сгорещено олио. Поднасяме сладките като предварително ги поръсваме с пудра захар или ги намазваме с конфитюр.
Ако сладките престоят, можем да ги освежим като ги залеем с горещ сироп, който приготвяме от 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар.