Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Шарени палачинки със зеленчуци и кашкавал

Шарени палачинки със зеленчуци и кашкавал

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
36366108
Шарени палачинки със зеленчуци и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Солени палачинки за цялото семейство - може да поканим и съседите"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 ч.ч. (с вместимост 250 мл)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • зелен лук - 6 - 7 перца (нарязан на дребно)
  • чушки - 1 бр. (ситно нарязана или рендосана)
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - около 200 г (рендосан)
  • краве масло - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме яйцата, добавяме млякото и солта. Разбъркваме добре с тел, добавяме брашното и бакпулвера и разбъркваме добре.

Трябва да се получи нито рядка, нито много гъста смес, ако ви се вижда рядка, добавете още брашно, ако ви се вижда гъста, добавете още малко прясно мляко.

След това добавяме останалите продукти, без кашкавала, и пак разбъркваме. Намазваме с малко масло тигана с помощта на четка.

Ако имате за палачинки, още по-добре. Аз използвах не толкова голям тиган, но в по-голям ще бъде още по-добре.

Сипваме един черпак от сместа за палачинките и разпределяме равномерно по целия тиган.

Печем шарените палачинки със зеленчуци и кашкавал и от двете страни на средна температура.

След като изпечем всички солени палачинки, отново намазваме леко с масло тигана, слагаме палачинка и в едната половина слагаме от рендосания кашкавал и затваряме палачинката.

Печем за кратко, като обръщаме и от двете страни колкото да се разтопи кашкавала.

Нареждаме една върху друга шарените палачинки и режем през средата и после всяко парче по още веднъж и сервираме. Може и да не ги режете или да добавите нещо по избор към плънката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: