Начин на приготвяне
Първо, измиваме и чистим зеления фасул, после в една тенджера слагаме вода и чакаме да заври.
След това слагаме фасула вътре и бланшираме до омекване около 5 минути, изваждаме и започваме да приготвяме панировката.
Слагаме в една голяма купа съставките и бъркаме, докато стане на гъста каша.
Слагаме в един тиган олио и чакаме да загрее, след загряването взимаме фасул, потапяме в сместа и слагаме в горещото олио, повтаряме процедурата, докато свърши фасулът.
Изваждаме върху слафетка, за да поема олиото.
След това правим лимоновия сос. В една малка купа слагаме киселото мляко, настъргваме кора от лимон, изстискваме сока от лимона, добавяме сол и бъркаме.
Този паниран зелен фасул става много хрупкаво и свежо топло предястие.