Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Паниран зелен фасул с лимонов сос

Паниран зелен фасул с лимонов сос

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Паниран зелен фасул с лимонов сос
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
25/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Свежо бирено мезе с лимонов сос - ето така трябва да се казва това ястие"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 300 г (1 голяма шепа)
  • яйца - 1 бр.
  • брашбо - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 к.л.
  • вода - 1 в.ч.
  • За паниране
  • олио
  • За соса
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме и чистим зеления фасул, после в една тенджера слагаме вода и чакаме да заври.

След това слагаме фасула вътре и бланшираме до омекване около 5 минути, изваждаме и започваме да приготвяме панировката.

Слагаме в една голяма купа съставките и бъркаме, докато стане на гъста каша.

Слагаме в един тиган олио и чакаме да загрее, след загряването взимаме фасул, потапяме в сместа и слагаме в горещото олио, повтаряме процедурата, докато свърши фасулът.

Изваждаме върху слафетка, за да поема олиото.

След това правим лимоновия сос. В една малка купа слагаме киселото мляко, настъргваме кора от лимон, изстискваме сока от лимона, добавяме сол и бъркаме.

Този паниран зелен фасул става много хрупкаво и свежо топло предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: