Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сочен прасковен сладкиш с два крема

Сочен прасковен сладкиш с два крема

Сочен прасковен сладкиш с два крема
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Сочен сладкиш с праскови и два крема за един хубав и сладък следобед"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 4 с.л.
  • лимонена кора - 1 ч.л. настъргана
  • ванилия - 2 пакетчета
  • мляко - 1/2 ч.ч. прясно
  • брашно - 2 ч.ч.
  • рикота - 120 г
  • олио - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • За първия крем
  • жълтъци - 4 бр. разбити
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 4 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • нишесте - 1 пакетче ванилия
  • масло - 1 с.л.
  • За втория крем
  • сметана - 300 г - заквасена
  • цедено мляко - 4 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • лимонена захар - 1 пакетче
  • лимонена кора - 1/2 ч.л. - настъргана
  • праскови - 6 бр. за украса и за пълнеж
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първия крем, като кипваме млякото със захарта и ванилията.

Разтваряме нишестето във водата и го добавяме в млякото.

Веднага добавяме жълтъците и бъркаме до сгъстяване.

Отместваме от котлона и добавяме маслото.

Оставяме крема да се охлажда.

Втория крем приготвяме, като смесваме всички продукти и разбъркваме хубаво.

Блатовете за плодовия сладкиш приготвяме, като разбиваме яйцата, захарта, лимонената кора, ванилията и след това добавим млякото, рикотата, олиото, бакпулвера и накрая брашното.

Изсипваме хомогенната смес в правоъгълна тавичка върху хартия за печене.

Печем на 200 градуса 25 минути.

Разрязваме готовия охладен сладкиш през средата вертикално, за да получим 2 квадрата.

Единия квадратен блат намазваме с първия крем и подреждаме тънки парченца праскови. Отгоре поставяме втория блат и го намазваме равномерно с втория крем.

Прибираме прасковения сладкиш в хладилника за 4-5 часа, да се стегне.

Сервираме сочния прасковен сладкиш с два крема, като го нарязваме на парчета, поставяме ги в чинийки, отгоре подреждаме парчета праскови и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: