Начин на приготвяне
Приготвяме първия крем, като кипваме млякото със захарта и ванилията.
Разтваряме нишестето във водата и го добавяме в млякото.
Веднага добавяме жълтъците и бъркаме до сгъстяване.
Отместваме от котлона и добавяме маслото.
Оставяме крема да се охлажда.
Втория крем приготвяме, като смесваме всички продукти и разбъркваме хубаво.
Блатовете за плодовия сладкиш приготвяме, като разбиваме яйцата, захарта, лимонената кора, ванилията и след това добавим млякото, рикотата, олиото, бакпулвера и накрая брашното.
Изсипваме хомогенната смес в правоъгълна тавичка върху хартия за печене.
Печем на 200 градуса 25 минути.
Разрязваме готовия охладен сладкиш през средата вертикално, за да получим 2 квадрата.
Единия квадратен блат намазваме с първия крем и подреждаме тънки парченца праскови. Отгоре поставяме втория блат и го намазваме равномерно с втория крем.
Прибираме прасковения сладкиш в хладилника за 4-5 часа, да се стегне.
Сервираме сочния прасковен сладкиш с два крема, като го нарязваме на парчета, поставяме ги в чинийки, отгоре подреждаме парчета праскови и поръсваме с пудра захар.