Начин на приготвяне
За тестото за пай маргаринът трябва да се разтопи, да се охлади.
Яйцето комбинирайте със захар. Въвеждаме маргарина, последван от брашно и бакпулвер. Можете да използвате една трета от една чаена лъжичка сода, но не забравяйте да я изгасите с лимон.
Поставете тестото на студено в хладилник, изчакайте половин час.
Изваждаме от хладилника, разточваме, преместваме във формата. Пръстите дръпват и подравняват, правейки борд.
Белтъците и захарта разбийте до стабилна пяна, добавете лимонов сок.
Поръсете пясъчния блат с нишесте, леко го изтръскайте, а нужда да правите дебел слой.
Разпределете прасковите (нарязани произволно) и малините.
С лъжица разпределяме целувчената смес, можете на малки купчини да сложите върху плодовете.
Поставяме прасковения пай във фурната за печене в продължение на 35 минути.
Може да поръсим с канела изпечения сочен прасковен пай.
Да ви е сладко!
Коментари