Начин на приготвяне
Първо си пригответе яйчния крем, за да има време да се охлади. В малка тенджерка налейте прясното мляко, добавете 1 цяло яйце, 2 с.л. захар, 1 с.л. брашно и сложете съда на котлона. Започнете да бъркате веднага, докато кремът се сгъсти.
Отнемете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Разбърквайте крема от време на време, за да не се образува отгоре коричка. Нарежете прасковите на резени, поръсете с 2 с.л. захар и полейте със сока на половин лимон.
В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гъст крем. Прибавяйте по малко от рикотата и разбивайте на най-ниската степен на миксера до хомогенизиране.
Пресейте брашното с бакпулвера, прибавяйте го на малки порции към яйчената смес, бъркайки с дървена лъжица.
Застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре изсипете крема и върху него наредете прасковите.
Изпечете сладкиша с праскови в предварително загрята на 180°C фурна за около 35 мин.
Охладеният сладкиш поръсете с пудра захар.