Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Дробена баница

Дробена баница

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Дробена баница
Снимка: Ники
1 / 4
08/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Разкриваме ви рецептата за дробена баница и всичките ѝ тайни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г /може и юфка/
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 300 г
  • газирана вода - 200 мл
  • кисело мляко - 200 мл
  • олио - 50 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сусамови семена
  • шарена сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в купа, добавяме киселото мляко, бакпулвера и олиото.

Накрая добавяме сиренето. Разбъркваме добре.

Накъсваме корите за баница и ги добавяме в сместа.

Разбъркваме хубаво. Добавяме в намаслена тава (30 см) или върху хартия за печене.

Половината част поръсваме със сусама, а другата - с шарената сол.

Печем дробената баница в загрята фурна на 200°C, след това намаляваме на 180°C и печем около 30 мин до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: