Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с тесто

Баница с тесто

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Баница с тесто
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
02/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За корите
  • брашно - 500 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • За тестото
  • брашно - 350 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За корите:

В съд изсипваме брашното и солта и при непрекъснато бъркане замесваме твърдо тесто с помощта на водата. Разделяме тестото на три топки и от всяка топка разточваме кора с големината на тавата, в която ще пържим баницата.

За тестото:

В отделен съд разбъркваме яйцата със солта и прясното мляко. При непрекъснато бъркане добавяме брашното. Сместа трябва да е като за палачинки.

В тава за пържене или в тефлонов тиган изсипваме част от мазнината и слагаме първата кора. Върху нея изсипваме част от тестото. Пържим на умерен огън отдолу кората и обръщаме обратно и пържим. Върху обърнатата кора изсипваме част от сместа. Слагаме втората кора.

Обръщаме баницата, като изсипваме малко мазнина на дъното на съда и отново пържим. Отново изсипваме част от сместа и отгоре слагаме третата кора. Обръщаме като слагаме на дъното още малко мазнина и запържваме.

Сервираме с айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: