Начин на приготвяне
За корите:
В съд изсипваме брашното и солта и при непрекъснато бъркане замесваме твърдо тесто с помощта на водата. Разделяме тестото на три топки и от всяка топка разточваме кора с големината на тавата, в която ще пържим баницата.
За тестото:
В отделен съд разбъркваме яйцата със солта и прясното мляко. При непрекъснато бъркане добавяме брашното. Сместа трябва да е като за палачинки.
В тава за пържене или в тефлонов тиган изсипваме част от мазнината и слагаме първата кора. Върху нея изсипваме част от тестото. Пържим на умерен огън отдолу кората и обръщаме обратно и пържим. Върху обърнатата кора изсипваме част от сместа. Слагаме втората кора.
Обръщаме баницата, като изсипваме малко мазнина на дъното на съда и отново пържим. Отново изсипваме част от сместа и отгоре слагаме третата кора. Обръщаме като слагаме на дъното още малко мазнина и запържваме.
Сервираме с айран.