Начин на приготвяне
В дълбока купа, подходяща за месене, слагаме всички сухи съставки - брашното от лимец, тиквеното брашно, щипка сол, содата бикарбонат и ванилията.
Размесваме ги хубаво с лъжица, след което добавяме слънчогледовия и фъстъчения тахан и заедно с петмеза от рожков.
С лъжицата започваме да разбъркваме много добре, докато се получат влажни трохи.
Оформяме топчета на ръка с големина на череша и ги нареждаме на дъска (плот). От посоченото количество продукти на мен ми излизат около 55-58 броя.
В малка купичка сипваме малко студена вода (около 50 мл).
В дълбока чиния слагаме овесени трици.
Сложете 6-7 бр. топчета в купата с вода, колкото да се навлажнят и едно по едно слагайте в чинията с овесените трици, като ги притискате с длан и от двете страни.
Суровите бисквити подреждайте в тава с незалепващо покритие или използвайте хартия за печене.
Печете диетичните бисквити в предварително загрята на 175 градуса фурна на вентилатор за приблизително 10 минути (не повече, защото ще станат твърди), докато се получи лек розов цвят.
Оставете да изстинат и тогава прехвърлете тахановите сладки в съд за съхранение.
Чудесни за добавка към чай, кафе, мляко, какао.
Бележка: Тези бисквити с лимец и тахан не са много сладки на вкус и ако похапвате по- сладко добавете още малко петмез.
Коментари