Бисквити с лимец и тахан

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Бисквити с лимец и тахан4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
55
"Вкусни бисквитки с лимец и тахан - любими са ни"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 100 г
  • тиквено брашно - 20 г
  • сол - щипка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • слънчогледов тахан - 100 г
  • фъстъчен тахан - 50 г
  • петмез от рожков - 100 г
  • овесени трици - 150 г за овалване на бисквитите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа, подходяща за месене, слагаме всички сухи съставки - брашното от лимец, тиквеното брашно, щипка сол, содата бикарбонат и ванилията.

Размесваме ги хубаво с лъжица, след което добавяме слънчогледовия и фъстъчения тахан и заедно с петмеза от рожков.

С лъжицата започваме да разбъркваме много добре, докато се получат влажни трохи.

Оформяме топчета на ръка с големина на череша и ги нареждаме на дъска (плот). От посоченото количество продукти на мен ми излизат около 55-58 броя.

В малка купичка сипваме малко студена вода (около 50 мл).

В дълбока чиния слагаме овесени трици.

Сложете 6-7 бр. топчета в купата с вода, колкото да се навлажнят и едно по едно слагайте в чинията с овесените трици, като ги притискате с длан и от двете страни.

Суровите бисквити подреждайте в тава с незалепващо покритие или използвайте хартия за печене.

Печете диетичните бисквити в предварително загрята на 175 градуса фурна на вентилатор за приблизително 10 минути (не повече, защото ще станат твърди), докато се получи лек розов цвят.

Оставете да изстинат и тогава прехвърлете тахановите сладки в съд за съхранение.

Чудесни за добавка към чай, кафе, мляко, какао.

Бележка: Тези бисквити с лимец и тахан не са много сладки на вкус и ако похапвате по- сладко добавете още малко петмез.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Лилия, благодаря!
09.07.2020 15:13
Лилия Цачева/Lipodve
Лилия Цачева/Lipodve
Страхотна рецепта!
09.07.2020 12:29
1