Бисквити с тахан

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Бисквити с тахан
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Лесни и вкусни бисквити за всеки ден. Ще станат любими на детето ви, ако всеки ден му слагате по няколко в кутията за храна."

Необходими Продукти

  • краве масло - 115 г, на стайна температура
  • захар - 135 г
  • суров тахан - 170 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 лъжичка
  • сол - 1/2 лъжичка
  • кленов сироп - 3 с.л.
  • екстракт от ванилия - 1 ч.л.
  • сусам - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175°C. В голяма купа смесете и направете крем от маслото и захарта. Добавете тахана, ванилията и кленовия сироп.

Бъркайте, докато сместа не стане гладка.

Добавете брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте, докато сместа не се изеднакви.

Ако тестото е прекалено меко, добавете 1 лъжица брашно. Оставете в хладилника за 30 минути.

Загребете 1 лъжица. Направете топче, а след това го оваляйте в сусам, сплескайте топчето.

Печете тахановите бисквити 10-12 минути или докато ръбчетата не станат златни.

Оставете сладките бисквити да се охлади 10 минути, след което преместете на решетка, за да се охладят съвсем бисквитите с тахан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: