Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки жулиени с дюли и варени картофи

Пилешки жулиени с дюли и варени картофи

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пилешки жулиени с дюли и варени картофи
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Необичайно съчетание на вкусове в порция пилешки жулиени с дюли и картофи - опасно вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • дюли - 150 г консерва /компот /
  • пилешки бульон - 100 мл
  • соев сос - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • за гарнитура
  • картофи - 2 ч.ч. обелени и нарязани на кубчета
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на желани форми или жулиени.

Запечете в тиган с малко мазнина. Добавете пилешкия бульон, нарязаните на ситно дюли и сока от тях, както и соевия сос.

Оставете да се задушава за 20 минути. Така пилето ще поеме ароматните вкусове и ще стане крехко. Извадете месото от тигана.

Добавете разбитото във вода царевично нишесте и варете, докато сосът се сгъсти. Върнете пилето в тигана. И гответе за още 2-3 минути.

Сложете нарязаните картофи в тенджера с леко подсолена вода и варете за 20-30 минути.

Когато са готови, извадете от тенджерата и поръсете с подправки на вкус.

При сервиране залейте обилно със соса и поднесете с гарнитура варени картофи.

Да ви е вкусно с тези плешки жулиени с дюли и варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: