Пържени пилешки трътки за мезе

Потребител#182240Потребител#182240
Новак
11
62
19
19
09/07/2020
"Мезето е от трътки, бирата - вие си я изберете "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо549
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки трътки - 1 кг
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества
Бирени Мезета

Начин на приготвяне

След като се размразят трътките, ги слагам да се варят. Варя ги 15- 20 мин и след това веднага в студена вода.

Когато са леко сварени, се почистват по-лесно. След като ги почистих и премахнах горната мазна част, смених водата и отново ги сложих да се варят за още 20 мин.

След това ги извадих в купа и ги овкусих с универсалната подправка и пипера.

Оставих ги за 10-на мин да поемат подправките.

След това в тигана налях 1 ч.ч. от собственият им бульон, който си е доста мазничък, и добавих трътките, не сложих друга допълнителна мазнина.

Запържих пържени пилешки трътки за мезе за около 15 мин или до получаване на лек златист цвят.

Наздраве!

Подложна чиния с брокатен ефект ф33
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Подложна чиния с брокатен ефект ф33
8.49 лв.
Виж ››

Придайте стил и елегантност на трапезата с красива подложна чиния, върху която ще сервирате своите специалитети. Страхотно качество и дизайн. Може да избирате между 4 цвята. Подложната чиния с брокат ще спечели сърцето на всяко кухненско шкафче на мига - и вашето, разбира се.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар