Мазни банички

10/07/2020
"Традиционните банички, които всеки обича, но не всеки си признава"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо926
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се разбива яйцето, добавят се киселото мляко, газираната вода и натрошеното сирене.

В отделен съд се смесват олиото и разтопеното масло, след което половината от количеството се добавя към млечната смес (плънката).

Вземат се 2 кори. Горната кора се намазва със смес от масло и олио(може и мас) и се поръсва с плънката.

Сгъва се на триъгълна баничка и се слага в тава, постлана с хартия за печене.

Когато всичките банички са сгънати, се намазват обилно със сместа от масло и олио.

Мазните банички се пекат предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар