Бисквитена торта с кайсии

Бисквитена торта с кайсии
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Мекичка бисквитена торта с кайсии, която всеки иска да опита"

Необходими Продукти

  • бисквити - 3 пакета обикновени
  • нишесте - 2 пакетчета Кайсия по 60 г
  • прясно мляко - 1.400 мл
  • захар - 230 г
  • кайсии - 6 бр.
  • ликьор - 50 мл винекер Бренди кайсия
  • орехи - 4 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете от костилките кайсиите.

Нарежете ги на ивички, сложете ги в купа и ги поръсете с ликьор.

Оставете ги да престоят така около 1 час. Те ще ви трябват за декорацията на лесната бисквитена торта.

Сложете 1.200 мл прясно мляко на огъня и добавете в него захарта, разбъркайте и оставете да се затопли.

В останалото мляко разтворете двете пакетчета нишесте Кайсия.

Когато млякото със захарта се затопли, но все още не е завряло, изсипете на тънка струя и при непрекъснато бъркане разтвореното нишесте.

Варете и бъркайте, докато се получи смес с гъстота на крем.

В правоъгълна тавичка подредете 1 ред бисквити.

Отгоре залейте с 1/3 част от горещия крем.

След това подредете 2 ред бисквити, покрийте с крем.

Накрая подредете 3 ред и залейте с останалия крем.

Поръсете отгоре със смлени орехови ядки и декорирайте с парчетата кайсии, натопени в ликьор.

Оставете готовата бисквитена торта с кайсии да престои в хладилника за около 4-5 часа, преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: