Начин на приготвяне
Измийте и почистете от костилките кайсиите.
Нарежете ги на ивички, сложете ги в купа и ги поръсете с ликьор.
Оставете ги да престоят така около 1 час. Те ще ви трябват за декорацията на лесната бисквитена торта.
Сложете 1.200 мл прясно мляко на огъня и добавете в него захарта, разбъркайте и оставете да се затопли.
В останалото мляко разтворете двете пакетчета нишесте Кайсия.
Когато млякото със захарта се затопли, но все още не е завряло, изсипете на тънка струя и при непрекъснато бъркане разтвореното нишесте.
Варете и бъркайте, докато се получи смес с гъстота на крем.
В правоъгълна тавичка подредете 1 ред бисквити.
Отгоре залейте с 1/3 част от горещия крем.
След това подредете 2 ред бисквити, покрийте с крем.
Накрая подредете 3 ред и залейте с останалия крем.
Поръсете отгоре със смлени орехови ядки и декорирайте с парчетата кайсии, натопени в ликьор.
Оставете готовата бисквитена торта с кайсии да престои в хладилника за около 4-5 часа, преди да сервирате.