Соленки с пълнеж Еми

14/07/2020
"Вкусни соленки с пълнеж за гости, съседи, близки и който още иска да опита "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо573
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Соленки

Начин на приготвяне

Използвам чаша с вместимост от 250 мл.

Тестото за домашните соленките приготвих, като в купа смесих пресятото брашно и солта.

Отделно в киселото мляко добавих содата и разбърках, докато шупна добре.

Добавих ги в купата при брашното заедно олиото. Омесих меко тесто.

В купичка смесих сиренето с едното цяло яйце и белтъка на второто.

Голямата тава на фурната покрих с хартия за печене. Тестото разточих до дебелина около 2 мм и с чаша с диаметър 8 см изрязах кръгове.

Всеки от тях изтъних още малко с ръце, за да стане по-тънък, и сложих малко плънка. Прегънах на две, за да се получи полумесец, и притиснах добре краищата.

Ако случайно изтича плънка, не се притеснявайте. Тестото е мазно и се работи лесно с него.

Сложих готовите соленки в тавата, намазах ги с разбъркания с малко вода жълтък, поръсих ги със сусам, мак, ким и сложих в предварително загрятата на 170°C фурна.

Пекох соленките с пълнеж около 20 минути или докато добият хубав загар. Не бива да са препечени, но и не прекалено бледи.

Така процедирах и с останалото тесто.

Изпекох две тави със соленки или около 24 броя.

Да ви е сладко!

Стилна голяма бамбукова купа 25 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна голяма бамбукова купа 25 см
29.99 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа с удобни размери може да помогне в поднасянето на основни, сладкиши, плодове. Качествена, стилна, лека и практична. Купата от бамбук се поддържа лесно и същевременно е ценен помощник за всяка домакиня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар