Пролетни тарталети

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пролетни тарталети
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
14/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
38 мин.
Порции
10
"Пролетни тарталети, които красят трапезата по необикновен начин"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • краве масло - 100 г
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • Крем
  • маскарпоне - 220 г
  • сметана - 280 г течна, сладкарска
  • захар - 50 - 60 г пудра
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • желатин - 4 г (2 листа)
  • пролетни плодове - кайсии, ягоди или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното и пудрата захар. Нарежете при тях маслото на парченца и втрийте с пръсти до получаване на трохи.

Чукнете яйцето и с него обединете в тесто маслените трохи. Омесете го до гладкост.

Разточете на 10 кори с диаметър около 11-12 см и всяка сложете във форма за тарталети с диаметър 9 см, като притиснете хубаво тестото по дъното и стените. Може да го направите без разточване като сложите топчицата тесто във формичката и разстелете с пръсти.

Надупчете с вилица дъното и оставете десетте форми във фризер за 10-15 минути.

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете студеното втвърдено тесто на блатовете с разбит белтък и изпечете за 15-16 минути. Оставете да изстинат и се заемете с крема.

Настържете при захарта кората от лимон, ползвайки фино ренде за цитруси. Налейте сметаната и загрейте за 3 минути на 90 градуса слаб огън. През това време хидратирайте желатина в студена вода за 2 минутки.

Сложете в топлата, но не гореща сметана маскарпонето и отцедения желатин. Разбъркайте до хомогенност и напълнете с крема тарталетите.

Когато изстинат, ги приберете в хладилник за 2 часа да стегнат.

Непосредствено преди да поднесете тези уникално вкусни пролетни тарталети, ги гарнирайте с парченца пролетни плодове по избор.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: