Вкусни картофени кюфтета

18/07/2020
"Да се приготвят хубави картофени кюфтета си е до майстърлък, затова тази рецепта можем да само да я препоръчаме. Консумирайте в умерени количества!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 370
  • Преглеждания за месеца2206
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите /пресните или френските мити не са подходящи/ сварих в подсолена с 1 ч.л. сол вода до пълно омекване. Още топли ги обелих и намачках с уреда с дупки.

Към тях добавих предварително разбърканите жълтъци, ситно настъргания лук, млякото, олиото, галетата, сиренето, кашкавала, копъра, магданоза, кимиона, черния пипер и сол на вкус.

Омесих и от сместа оформих 15 средно големи картофени кюфтенца.

Овалях ги в брашно и ги подредих на парче алуминиево фолио с цел да си спестя съдове за миене.

Белтъците разбърках в подходяща купичка. Котлона загрях на 4 от 6 степени на моята печка.

В тиган с незалепващо покритие /керамичен/ загрях не повече от половин пръст олио.

Не бива да плуват в мазнината. Кюфтенцата потопих от двете страни в белтъците и разположих в загрятата мазнина.

Оставих ги така, без да ги размествам, докато не започнаха да се запържват отдолу. С ловко движение ги обърнах и изпържих и от другата страна.

Така приготвих всички кюфтета и ги сервирах с млечно-чеснов сос, който приготвих от няколко лъжици гъсто кисело мляко, 1 пресована скилидка чесън /или на вкус/, ситно нарязан копър, сол на вкус и няколко капки зехтин.

Вкусните картофени кюфтета могат да се хапват и топли, и студени.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар