Начин на приготвяне
Сладкиш с крема сирене и праскови за наслада на цялото семейство.
Сипваме маслото и захарта в купа и разбиваме с миксера за 2 минути. Добавяме крема сиренето и пак разбиваме за 1-2 минути. Чукваме вътре яйцата, добавяме ванилията, бакпулвера и лимонената кора.
Продължаваме да разбиваме до пухкава смес. Накрая добавяме на порции брашното, като продължаваме с разбиването.
Изсипваме сместа в тефлонова правоъгълна тавичка.
Печем на 180 градуса 25-30 минути.
Оставяме готовия сладкиш да се охлади и го намазваме с разбитите на крем пудра захар, крема сирене и ванилия.
Нарязваме прасковите на парченца и ги задушаваме на котлона със захарта до омекване и сгъстяване. Добавяме лимоновия сок.
Нарязваме сладкиша с крема сирене на парчета, сервираме в чиния и отгоре разпределяме по 1-2 лъжици от прасковеното сладко.
Поръсваме с шоколадови пръчици и сервираме като сладкиш за кафе.