Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с крема сирене и праскови

Сладкиш с крема сирене и праскови

Сладкиш с крема сирене и праскови
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Поднасяме плодовия сладкиш с чаша ароматно кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • крема сирене - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - 2 с.л. меко
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонена кора - 1 ч.л. настъргана
  • За крема
  • крема сирене - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За гарниране
  • праскови - 4 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • За поръсване
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкиш с крема сирене и праскови за наслада на цялото семейство.

Сипваме маслото и захарта в купа и разбиваме с миксера за 2 минути. Добавяме крема сиренето и пак разбиваме за 1-2 минути. Чукваме вътре яйцата, добавяме ванилията, бакпулвера и лимонената кора.

Продължаваме да разбиваме до пухкава смес. Накрая добавяме на порции брашното, като продължаваме с разбиването.

Изсипваме сместа в тефлонова правоъгълна тавичка.

Печем на 180 градуса 25-30 минути.

Оставяме готовия сладкиш да се охлади и го намазваме с разбитите на крем пудра захар, крема сирене и ванилия.

Нарязваме прасковите на парченца и ги задушаваме на котлона със захарта до омекване и сгъстяване. Добавяме лимоновия сок.

Нарязваме сладкиша с крема сирене на парчета, сервираме в чиния и отгоре разпределяме по 1-2 лъжици от прасковеното сладко.

Поръсваме с шоколадови пръчици и сервираме като сладкиш за кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: