Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Постни класически брускети

Постни класически брускети

Постни класически брускети
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12
"Постни класически брускети, които поднасяме със задоволство от реакциите на гостите"

Необходими Продукти

  • филийки - 12 бр. мини (от домашен хляб)
  • зехтин - за намазване
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 4 бр.
  • босилек - 1 стрък пресни листенца
  • хималайска сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тези вкусни брускети – може да използваме продълговат хляб / франзела или както е в случая – домашно мини пълнозърнесто издължено хлебче (по желание със семена).

Нарязваме го на малки филийки – нито тънки, нито много широки.

Подреждаме ги в тава, постлана с хартия за печене. Намазваме ги отгоре със зехтин (или шарлан) с помощта на силиконова четчица.

Печем в предварително загрята фурн на 200 градуса за около 10 минутки до златиста коричка. След като ги извадим от фурната, още топли ги натъркваме отгоре (където намазахме със зехтин) с 1-2 скилидки чесън (обелени и разделени на две).

По този начин придаваме на пълнозърнестите хлебчета невероятен загадъчен аромат и вкус на чесън.

Докато са се пекли филийките, сме обелили и нарязали 3-4 средни домата на ситни кубченца. Разбъркваме ги с пресните листенца босилек, които също сме наситнили.

Разпределяме сместа върху изпечените филийки и поръсваме с хималайска сол.

По желание украсяваме с цели пресни листенца босилек. Поднасяме свежи и хрупкави на мига – ароматните постни класически брускети!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: