Начин на приготвяне
За направата на тези вкусни брускети – може да използваме продълговат хляб / франзела или както е в случая – домашно мини пълнозърнесто издължено хлебче (по желание със семена).
Нарязваме го на малки филийки – нито тънки, нито много широки.
Подреждаме ги в тава, постлана с хартия за печене. Намазваме ги отгоре със зехтин (или шарлан) с помощта на силиконова четчица.
Печем в предварително загрята фурн на 200 градуса за около 10 минутки до златиста коричка. След като ги извадим от фурната, още топли ги натъркваме отгоре (където намазахме със зехтин) с 1-2 скилидки чесън (обелени и разделени на две).
По този начин придаваме на пълнозърнестите хлебчета невероятен загадъчен аромат и вкус на чесън.
Докато са се пекли филийките, сме обелили и нарязали 3-4 средни домата на ситни кубченца. Разбъркваме ги с пресните листенца босилек, които също сме наситнили.
Разпределяме сместа върху изпечените филийки и поръсваме с хималайска сол.
По желание украсяваме с цели пресни листенца босилек. Поднасяме свежи и хрупкави на мига – ароматните постни класически брускети!
Чудно Вкусно!